Wellington Checo Perez

Snipper een rode ui, rode paprika en een drietal pepers. Smoor deze in een pan en doe er een pond runder gehakt bij. Strooi er naar eigen smaak cajun kruiden over en bak dit tot het rulle gehakt lekker bruin is. Meng er dan nog een klein blik crispy mais (laten uitlekken) bij en zet het vuur uit.

Verwarm je oven voor op 200 graden. Pak een bakplaat of ovenrooster en leg er bak papier op. Trek een blik Danerolles super croissants open. Leg de driehoeken bladerdeeg met de lange zijde tegen elkaar tot je een halve circel hebt. Druk de randjes aan zodat de bodem goed gesloten is.

Strijk het deeg in met tomaten pure (tip: kleine potjes Del Monte) en strooi dit in met geraspte oude kaas, waarbij je de randen van het deeg niet besmeurt. Schep hier het gehakt met ui, paprika en pepers op. Top dit af met geraspte texmex kaas.

Klap nu het bladerdeeg dicht over de vulling.

Strijk het bladerdeeg in met eigeel voor een mooie kleuring en strooi er hierover nog een laagje van de geraspte texmex kaas.

Stop de bakplaat nu een 12 minuten in de oven…