logo windows server

Windows Update Show Hide Troubleshooter

Op enkele Windows Server 2022 installaties heb ik omwille van het uitbreiden van de c-partitie de restore partitie verwijderd. Deze partitie werd standaard op het eind van de disk toegevoegd. Door deze actie is de installatie van KB5034439 continu aan het falen.

Microsoft heeft een tool die je kan helpen bij het verbergen van updates, de Windows Update Show Hide Troubleshooter. Deze wushowhide.diagcab zul je wel even moeten downloaden. Dat laatste kun je het beste met de EDGE browser doen. Downloaden

Wanneer je wushowhide.diagcab uitvoert kies je voor de optie Hide updates.

Vervolgens wordt er gezocht naar recent gefaalde updates en selecteer je deze.

Wanneer je de melding krijgt dat het probleem verholpen is, zal je server deze niet meer continu proberen te installeren.