logo exchange online

MrsHttpUnauthorizedException: The Mailbox Replication Service was unable to connect

Binnen een Exchange hybrid setup was het onmogelijk om een mailbox gemigreerd te krijgen. Telkens weer kreeg ik de onderstaande melding te zien in de logging van de migration batch.

Error: MrsHttpUnauthorizedException: The Mailbox Replication Service was unable to connect to the remote server using the credentials provided. Please check the credentials and try again. The call to 'https://guid.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrsproxy.svc' failed. Error details: The HTTP request is unauthorized with client authentication scheme 'Negotiate'. The authentication header received from the server was 'NTLM,Negotiate'. --> The remote server returned an error: (401) Unauthorized.. --> The HTTP request is unauthorized with client authentication scheme 'Negotiate'. The authentication header received from the server was 'NTLM,Negotiate'. --> The remote server returned an error: (401) Unauthorized. --> The call to 'https://guid.resource.mailboxmigration.his.msappproxy.net/EWS/mrsproxy.svc' failed. Error details: The HTTP request is unauthorized with client authentication scheme 'Negotiate'. The authentication header received from the server was 'NTLM,Negotiate'. --> The remote server returned an error: (401) Unauthorized.. --> The HTTP request is unauthorized with client authentication scheme 'Negotiate'. The authentication header received from the server was 'NTLM,Negotiate'. --> The remote server returned an error: (401) Unauthorized.

Om uiteindelijk onder deze melding uit te komen heb ik bij het aanmaken van de migration job NIET gekozen voor het bestaande migration endpoint, maar voor het aanmaken van een nieuw migration endpoint.

Zet geen vinkje bij Skip Verification zodat je daadwerklijk test of je de nodige rechten hebt op het gekozen account. Vervolg daarna de reguliere stappen.