Schopper TP63 upgrade arm

Gisteren kwam uit Zwitserland de Schopper TP63 upgrade arm. Deze arm is ter vervanging van de standaard arm die ik had. Hij is samen gesteld uit new-old-stock onderdelen van Thorens.

Met deze nieuwe arm is het mogelijk om van bovenaf je schroeven te plaatsen voor het monteren van cartridges. Dat is zo’n groot gemak ten opzichte van het van onderaf monteren op een gedemonteerde arm. In de oude situatie was het afstellen echt een draak van een taak.

Wel was ik genoodzaakt om een extra contragewicht toe te voegen. Daarvoor heb ik ons pap lief aangekeken (of liever gezegd, dat heb ik Janna laten doen) en deze heeft een mooi gewichtje gemaakt van een grote carrosserie-ring.

Nu is het enkel nog een setje boutjes bestellen zodat ik iets meer ruimte tussen headshell en de Shure V15 type III kan realiseren. Daardoor krijg ik de klem aan de onderzijde van de arm iets verder van mijn platen af en ligt de arm weer mooi horizontaal.

De arm wordt geleverd incl bedrading aan de binnenzijde. Dus die is bij deze eveneens vernieuwd. Rest nog nieuwe RCA kabels en een plint van harder hout.