Mission 760i

Naast mijn set in de woonkamer, heb ik op mijn zolder een Thorens TD160 Mk II op een Fisher CA-7000 versterker aangesloten. De luidsprekers die ik daarbij gebruik had ik nog niet beschreven. Het zijn Mission 760i speakers.

Deze speakers heb ik in 1993 of 1994 aangeschaft bij de firma Hartholt in Weert. Deze maakten toen deel uit van een losse componenten set (JVC RX-508V receiver, JVC TD-V562 cassette deck, JVC XL-Z464 cd speler) die ik had uitgezocht samen met nog een stel kleinere Arena speakers van Goodman Loudspeakers Limited.Al met al was het voor een 15/16-jarige een behoorlijke aankoop. Het was de spaarpot voor een brommer die ik daarvoor had aangeboord aangezien ik die van mijn ouders geen mocht aanschaffen.

Met een audio setup van destijds meer dan fl. 2300,- hadden ze echter geen moeite…

De missions bleken oerdegelijk. Het fijne geluid waarvoor ik ze destijds had uitgezocht, produceren ze nog steeds.