Mediterraanse steak met groene asperges in mandarijnsaus

In het kader van out of the box denken is het vandaag een mediterraanse steak geworden met gegrilde groene asperges voorzien van een mandarijnsaus.

Verwarm de oven voor op 200graden en snij ondertussen de harde kontjes van de asperges. Strijk de asperges vervolgens met boter of olie in. Leg deze op een oven rooster dat voorzien is van bakpapier en top ze af met een paar partjes mandarijn. Dit mag 20 minuten in de oven.

De steaks bak je in plusminus 5 minuten op hoog vuur rosé. Het braadvocht vul je aan met wat mandarijn sap en overgebleven partjes. De partjes zullen bijna in geheel oplossen in je saus. Er blijven enkel wat traantjes van over. Tranen van blijdschap, want het smaakt heerlijk 🙂

De afdeling aardappel was ingekocht bij aviko. Deze mochten net zo lang grillen in de oven als de asperges.