Italiaanse ovenschotel

We beginnen vandaag met het invetten van een ovenschaal. Als je daarmee klaar bent pak je een paar snijplanken erbij.

Er moet namelijk flink gesnipperd en gesneden worden: aardappels in schijfjes, mozzarella in plakjes, tomaat in stukjes, knoflook fijngesnipperd. Dit heb je straks nodig… Ik ga er van uit dat ieder weldenkend mens voorgesneden olijven koopt, dat is wel zo handig.

Snij kipfilet in de lengte door en wikkel er een Italiaans hamlapje omheen.

Tijd om de schaal te vullen… Begin met plakjes mozzarella als basis waarop je de kip/ham reepjes legt. Strooi hier de knoflook en tomaatjes over en leg  daar weer een laag aardappel schijfjes bovenop. Als top-laag stooi je er mozzarella, olijfjes, nog wat stukjes tomaat en parmezaan over.

Dit mag een 50minuten in de oven op 200 graden…