logo vmware

VMWare vCenter File system /storage/has run out of storage space

Naar aanleiding van een security bericht wilde ik VMWare vCenter 8.0 U1a bijwerken naar 8.0 U1b. Bij het inloggen op de vCenter zag ik echter een melding dat een partitie spontaan was volgelopen. File system /storage/has run out of storage space. Increase the size of disk /storage/core

Via monitor > disks zie je wat meer detail, maar inderdaad zit de partitie goed vol.

Na het werpen van een blik, bleek dat er een kleine 25GB aan logs van snmpd staan.

Om deze op te schonen, en tijdelijk de snmp deamon te stoppen (en op enig moment de /var/log/vmware/messages bekijken voor verdere analyse):

cd /storage/core
rm core.snmpd.*
systemctl stop snmpd
systemctl disable snmpd

Hiermee was mijn vCenter weer gezond en kon ik via Update controleren dat ik versie 8.0.100200 kon uitrollen… Stage and install 🙂