HPE MSA 2060/2062 firmware upgrade

Om de firmware van een HPE MSA 2060/2062 te upgrade heb je een aantal methoden. Ik laat enkel de Windows methoden zien. Download allereerst de laatste firmware versie vanaf de HPE Support website. Log vervolgens in op het web interface van je MSA controller en schakel de Partner Firmware Update uit. Je wil namelijk zeker weten dat je update probleemloos werkt op de ene MSA controller alvorens je de andere bijwerkt. Je kunt dit uitschakelen onder Settings > System > Properties > Firmware Properties.

Had ik al gezegd dat je hiervoor het beste EDGE kunt gebruiken? Bij het gebruik van Chrome zelf kreeg ik time-out meldingen en werd er niets geupload…

Wanneer je de gedownloade file uitvoert heb je de mogelijkheid tot install en extract.

Als eerste de methode “Install”. Hier is het een kwestie van het opgeven van een controller ip-adres, username en password. Hiermee zet je de nieuwe firmware klaar om via het controller interface te activeren.

Je kunt de firmware ook direct uploaden naar je MSA. Hiervoor “Extract” je de eerdere download en upload je de aanwezige sfw file via het controller interface. Dat doe je onder Maintenance > Firmware.

Dan is er ook nog de CLI methode, hiervoor gebruik je de cpqsetup.exe die in de uitgepakte bestanden zit.

CPxxxxxxx.exe /target <ip_address> /user <username> /passwd <password> /s 

Het is nu enkel nog een kwestie van de firmware update te activeren. Dit dien je per controller te doen. Kies hiervoor een moment van verminderde activiteit, het liefste schakel je alle op de storage aanwezige vm’s uit.

Onder Firmware Versions vind je de op je controller aanwezige firmware bundles. Zoek degene die je wil installeren en klik op “Activate this Version”.

Pas als de ene controller gereed is met de update ga je verder op de andere controller. Controleer dat er geen invalid bundle melding staan in de GUI. Zie je deze melding wel, activeer de “actieve” bundle dan nogmaals. Dit laatste doe je dan via een ssh-sessie.

activate firmware bundle active

Naderhand zul je zien dat de “invalid bundle” melding is verdwenen.