logo exchange

Exchange Server 2019 CU 11

Enkele dagen geleden is Cumulatieve update nummer 11 uitgebracht voor Exchange Server 2019. Deze heeft wat extra features aan boord die het, volgens Microsoft , derden moeilijker zou moeten maken om malafide code op het web-server deel los te laten.

Deze Exchange Mitigation Service die geinstalleerd wordt met deze CU, heeft echter een afhankelijkheid. Voordat je de CU 11 installeert dien je een URL Rewrite module voor IIS te installeren. Deze kun je downloaden op https://www.iis.net/downloads/microsoft/url-rewrite

Wil je meer weten over de Exchange Mitigation Service, kijk dan op het Exchange team blog.Na de installatie van de URL Rewrite module kun je aan de slag met de installatie van Cumulative Update 11 for Exchange Server 2019 (KB5005334). In deze update zitten geen schema updates, daar hoef je dus geen rekening mee te houden dit keer.

Verder zit er een nieuwigheidje in het akkoord gaan met de licentie overeenkomst. Dat zie je dus ook terug als je de setup via commandline start. Het is niet langer setup.exe /PrepareAD /IAcceptExchangeServerLicenseTerms maar setup.exe /PrepareAD met de switch /IAcceptExchangeServerLicenseTerms_DiagnosticDataON of /IAcceptExchangeServerLicenseTerms_DiagnosticDataOFF