Service ADSync was not found on computer

Recent wilde op een server de ADSync service niet meer starten. Daarop startte ik ADSync op via het pictogram en kreeg ik het onderstaande te zien.

Met geen mogelijkheid was dit te starten, waarna ik een herinstallatie van Azure ADSync inzette. Bij de herinstallatie bleef de melding echter komen. Wat bleek is dat er in het register verwijzingen naar de service waren achter gebleven. Om dit te verhelpen open je regedit en ga je naar de sleutel

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Classes\Installer\Products\

Zoek in dat bereik via F3 op alles met Azure AD Connect of ADSync erin en verwijder de entries. Hierna start je de Azure ADSync installatie opnieuw en zal deze succesvol zijn.Mocht je nog een export van een eerdere installatie hebben, kun je deze terugzetten via de methode die hier beschreven staat. Als je op deze manier met de eerdere export de boel wil herstellen, let er dan wel op dat je eerst de bestaande map C:\Program Files\Microsoft Azure AD Sync\Data\ leegt.