Texmex ovenschotel

Vang aan met het in de oven garen van enkele bataten (zoete aardappels). Daarmee ben je een uur zoet (op 200 graden. Begin daarna met het braden van gehakt. Als dat een beetje bruin begint te worden stop je er een teen of drie a vier fijngesneden knoflook en Cajun kruiden bij.

Als het gehakt echt bruin is voeg je een fijngesneden prei en twee eveneens fijngesneden puntpaprikas en mais toe. Meng op het laatst tomaten puree toe. In mijn geval van die dikke del monte tomaten puree. Doe daarna water in dat potje en voeg die hoeveelheid toe aan het mengsel.

Het mengsel doe je in een ovenschaal die je vooraf met boter hebt ingestreken. Haal dan de bataten uit de oven, hol ze uit en smeer die “puree” over het mengsel met gehakt uit. Top het af met geraspte texmex kaas. Stop de schaal nu nog 20 minuten in de oven…