Bief met rode portsaus

Voor het maken van portsaus begin je in met een steelpan. Doe hier een 300cc rode port in, wat tijm of rozemarijn, beetje peper en flinke lepel honing. Breng dit aan de kook en blijf roeren. Je zult merken dat het wat indikt en er aanzienlijk minder in je steelpan overblijft.

Laat het afkoelen en zeef de tijm/rozemarijn eruit. Je voegt dit straks toe aan het braadvocht van je biefstukken. Waarbij je een dikke klont roomboter erin laat smelten zodat je een lekkere romige saus krijgt.

Het voorbereiden van de portsaus is dus echt iets dat je al vooraf kunt doen.

De bataat gaat eerst een uur in de oven op 200 graden. Wanneer het uur om is, haal je de bataat uit de oven en snij je deze door de midden. Hol de bataat uit en stop alles in een kom om verder te pureren.

Voeg aan de puree gesnipperde bosui en nog wat gebakken spekblokjes samen met de mozzarella toe.

Stop nu het mengsel terug in de bataat schil en strooi parmezaan over de bovenkant. Zet dit nog 25 minuten terug in de oven op 200 graden