Jean-Michel Jarre – Equinoxe Project

In 2018 kwam uit het niets een aankondiging van Jean-Michel Jarre. Er zou een album komen, genaamd Equinoxe Infinity. Daarnaast kwam er een bericht dat er een boxset genaamd Equinoxe Infinity uitgebracht zou worden.

De boxset is een “40th Anniversary Edition” zoals er van Oxygene ook een is en bevat het originele Equinoxe album alsook Equinoxe Infinity. De albums zijn zowel op vinyl als op cd aanwezig. Tevens zitten er posters bij met daarop onder andere de cover art en is er een pasje met een digitale download code.

Het originele album Equinoxe stamt uit 1978 en is top, hiervan heb ik ook een eerste persing. Ook Equinoxe Infinity is kwalitatief een super album, het gaat verder met de sfeer van het eerste.

De cd verpakking is zoals je ook van een gatefold vinyl release gewend bent, compleet met inner sleeve voor de, in dit geval, zwarte cd’s.