Wild zwijn stoofpotje met dubbel gebakken bataat

Nodig voor de aardappel: bataat, spekblokjes, bosui, ricotta, parmezaan

Nodig voor de wild zwijn stoofpot: wild zwijn, nootmuskaat, kruidnagel, spekblokjes, winterpeen, groente boullion blokje, laurierblaadjes, peperkoek en een donker biertje.

De kruidnagel is een import vanuit Mexico. Deze komt van de cacao plantages van The Chocolate Line uit Brugge (BE), met dank aan Maxim Steijvers.

Bak het wild zwijn vlees aan in de pan samen met gesnipperde ui en een beetje nootmuskaat. Voeg hier na enkele minuten ook de spekblokjes aan toe. Vervolgens giet je het bier erbij en doe je eveneens schijfjes winterpeen, laurierblaadjes en kruidnagel in de pan. Dit geheel laat je enkele uren op een laag standje sudderen. Vergeet niet af en toe in de pan te roeren.

Hertog Jan – Grand Prestige

De bataat gaat eerst een uur in de oven op 200 graden. Je kunt nu ook de peperkoek toevoegen aan de stoof, nogmaals blijf af en toe roeren.

Wanneer het uur om is, haal je de bataat uit de oven en snij je deze door de midden. Hol de bataat uit en stop alles in een kom om verder te pureren. Voeg daar de gesnipperde bosui en nog wat gebakken spekblokjes samen met de ricotta aan toe.

Stop nu het mengsel terug in de bataat schil en strooi parmezaan over de bovenkant. Zet dit nog 25 minuten terug in de oven op 200 graden.