Bami Basco met saté saus

Snipper flink wat knoflook en ui. Neem een kom, doe er een beetje ketjap manis, een deel gesnipperde knoflook en ui en knijp er een halve Citroen in uit. Meng het geheel en voeg blokjes varkens- of kipfilet toe. Meng het nog een keer en zet het een uurtje weg.

Neem een klein pannetje en doe er een beetje boter in. Fruit hierin de rest van de knoflook en ui aan. Voeg nu een scheut ketjap manis, een theelepel of twee sambal, wat gemalen kruidnagel, kunjit (kurkuma) en een paar grote lepels pindakaas (met stukjes pinda) toe. Eventueel kan ook hier een beetje citroensap bij. Als laatste voeg je kokosmelk toe.

Pak een braadpan of wok en zet deze op hoog vuur. Doe hier de inhoud van de kom in en bak het vlees/de kip snel bruin. Voeg nu het volgende toe:

  • paprika
  • Witte kool
  • Taugé
  • Champignons
  • Peulen
  • Rode Peper
  • Wortel

Zet een pan met water op en breng deze aan de kook. Zodra het water kookt zet je het vuur uit en voeg je eiermie toe en laat je deze 4 minuten wellen.