Unifi AC-PRO’s offline in controller

In een omgeving tref ik om onbekende reden de accesspoints offline aan. Een scan van binnen het netwerk laat zien dat ze wel lokaal bereikbaar zijn, maar dus niet in een cloud based controller.

Via “site settings” > “device configuration” vroeg ik het lokale beheer wachtwoord van de accesspoints op, om via SSH in te loggen. Met het commando “info” zag ik meteen dat er DNS issues waren op het accesspoint, deze meldt namelijk: Unable to resolve ( adres van de controller ).Pas middels de editor VI de file “/etc/resolv.conf” aan en sla de file op <esc> :wq (man vi)

Geef daarna op de shell nog een “save” en het accesspoint kan de controller weer benaderen. (trust me)

Na deze aanpassing dien je binnen de controller de netwerk instellingen te controleren van het accesspoint. Deze krigjt waarschijnlijk via de provisioning een verkeerd DNS server IP mee. Deze wordt dan weer gepushed wanneer je remote een firmware update van het accesspoint in gang zet.