Thorens TD158

Een baby Thorens heeft zijn opwachting gemaakt binnen de familie. Geen baby qua formaat, maar wel qua leeftijd vergeleken met de TD 160 Mk II. Geboren in 2017 te St. Georgen, in het Duitse Zwarte Woud, is de Thorens TD 158 nagenoeg gelijk aan de DUAL CS 458.

De TD 158 is een vol-automaat plug-and-play platenspeler, oftewel deze heeft geen aanpasmogelijkheden qua anti-skate, tracking force e.d. Dat komt omdat deze standaard met een Audio Technica AT 3600L cartridge is uitgerust en daar is de arm/contragewicht op gefabriceerd. Enige dat een optie is, is om een cartridge te monteren waarvan het gewicht identiek is aan dat van de standaard gemonteerde, waarbij deze ook nog eens moet presteren met dezelfde trackingforce.

Datzelfde Audio Technica element staat tevens te boek als de Dual DMS251. De DUAL invloed is ook terug te vinden in de headshell die qua ontwerp decenia teruggaat.

Er zijn enkele elliptische stylus modellen beschikbaar, welke ik momenteel nog overweeg:
Audio-Technica ATN 3651 E
Audio-Technica ATN 91 HE