Terugzoeken welke query binnen een interval actief was

Bij het troubleshooten van website of server performance, kan het zijn dat je wil weten wat je SQL Server op dat moment aan het uitvoeren was. Met de onderstaande query kun je begin- en einddatum/tijd opgeven en zoeken welke queries daar uitgevoerd werden.

use Master
SELECT execquery.last_execution_time, execsql.text AS [Script], *
FROM sys.dm_exec_query_stats AS execquery 
    CROSS APPLY sys.dm_exec_sql_text(execquery.sql_handle) AS execsql 
where execquery.last_execution_time between '2021-02-10 18:00:00 ' and '2021-02-10 18:10:00'
ORDER BY execquery.last_execution_time DESC

Dit voorbeeld zal alle queries tonen met een last_execution_time binnen het opgegeven interval .. Dit komt van pas wanneer je queries wil zoeken die mogelijk een verband hebben met een eventviewer entry rond dezelfde tijd.