tech

Printer instellingen exporteren binnen Windows 10

Wanneer je een netwerk hebt, met laten we zeggen 10 werkplekken, zonder server, is het geen doen om een printer uit te rollen met allerhande lade en papier instellingen op al die werkplekken, denk je. Toch kun je sneller uitrollen dan je denk.

Microsoft heeft in Windows 10 de Printer Migration wizard ingebouwd, genaamd PrintBrmUi.exe. Een onderdeel dat je wellicht kent uit Printer Management op Windows Server.Stel dus je nieuwe printer op 1 werkplek helemaal in met lades, duplex en papier instellingen naar keuze. Start daarna de wizard en doorloopt deze.

<Windowstoets>+<R>
PrintBrmUi.exe
<enter>

In mijn geval kon een queue van een oude printer niet meegenomen worden, dat was te vinden in de Event Viewer. Dan komen we ook bij het nadeel, je export alle aanwezige printers… Niet een enkele…De vervolg stap is het importeren op andere werkplekken. Pak de export file en gebruik deze op een andere Windows 10 werkplek om nu met PrintBrmUi.exe een IMPORT te doen.