barbecue spiesjes

Barbecue spiesjes

Barbecue spiesjes zijn de makkelijkste dingen om te maken. Zorg dat je ‘ s middags op tijd begint met kip of vlees blokjes in een kommetje met marinade te leggen.

De marinade maak je van een tweetal eetlepels olie en een flinke scheut ketjap. De witte flacons met de driepoot is wat mij betreft de lekkerste ketjap die verkrijgbaar is, niet zo zout en smaakt naar rietsuiker stroop. Voeg hierbij minimaal koenjit en koriander toe en overweeg tevens gember. Doe er eventueel wat citroensap bij voor een frisse smaak.

Let op, een marinade komt pas echt tot zijn recht als deze meerdere uren kan intrekken!

Vlak voor het grillen snij je op je gemak enkele paprika’s en uien grof in stukken. Deze rijg je samen met de gemarineerde blokjes vlees of kip aan houten stokjes of andere spiesen die je wellicht in huis hebt.

Gebruik je houten of bamboe stokjes laat deze dan een uur of zo in water wellen zodat ze niet meteen verkolen op je barbecue 😉