Nieuwe extortion e-mail

Sinds vandaag komen er steeds meer meldingen over mails waarin wordt gemeld dat men via een kwetsbaarheid in een routers heeft kunnen inbreken op je computer. Daarbij wordt je wederom bang gemaakt dat men je internet geschiedenis in heeft gezien en je bestanden bekijkt.

Deze e-mail is pure bangmakerij om je te verleiden om een bitcoins over te maken.

—–Oorspronkelijk bericht—–
Van: xxxxxxxxxxxxxx
Verzonden: vrijdag 18 oktober 2019 9:55
Aan: xxxxxxxxxxxxxxs
Onderwerp: Uw account werd aangevallen! Wijzig uw toegangsgegevens!

Ik groet je!

Ik heb slecht nieuws voor u.
11/07/2019 – op deze dag heb ik uw besturingssysteem gehackt en kreeg ik volledige toegang tot uw account xxxx@xxx.com.

Het is nutteloos om het wachtwoord te veranderen, mijn malware onderschept het elke keer weer.

Hoe het was:
In de software van de router waarop je die dag was aangesloten, was er een kwetsbaarheid. Ik heb deze router voor het eerst gehackt en er mijn kwaadaardige code op geplaatst. Toen je op het internet binnenkwam, werd mijn trojan op het besturingssysteem van je apparaat geïnstalleerd.

Daarna heb ik een volledige kopie van uw schijf gemaakt (ik heb al uw adresboek, geschiedenis van het bekijken van sites, alle bestanden, telefoonnummers en adressen van al uw contacten).

Een maand geleden wilde ik uw apparaat vergrendelen en vragen om een klein bedrag om het te ontgrendelen. Maar ik keek naar de sites die je regelmatig bezoekt, en kwam tot grote vreugde van je favoriete bronnen. Ik heb het over sites voor volwassenen.

Ik wil zeggen – je bent een grote viezerik. Je hebt ongebreidelde fantasie!

Daarna kwam er een idee bij me op. Ik heb een screenshot gemaakt van de intieme website waar je plezier aan beleeft (je weet waar het over gaat, toch?). Daarna heb ik je entertainment gefilmd (met je camera-apparaat). De video bleek uitstekend te zijn, geen twijfel mogelijk!

Ik ben ervan overtuigd dat je deze foto’s niet aan je familie, vrienden of collega’s wilt laten zien. Ik denk dat $742 een heel klein bedrag is voor mijn stilte. Bovendien heb ik veel tijd aan jou besteed!

Ik accepteer alleen geld in Bitcoins.
Mijn BTC portemonnee: 17ofNz6wmmQVuAhjv2JqyRqnxLDn2zrWpX

U weet niet hoe u een Bitcoin portemonnee aan te vullen? Schrijf in de zoekmachine “Hoe stuur ik geld naar de Btc portemonnee”. Het is gemakkelijker dan geld naar een creditcard te sturen! Voor betaling heeft u iets meer dan twee dagen de tijd (precies 50 uur). Maak je geen zorgen, de timer start op het moment dat je deze brief opent. Ja, ja … het is al begonnen!

Na betaling, mijn virus en vuile foto’s met u automatisch zelfvernietiging.

P.S. Als ik niet het opgegeven bedrag van u ontvangen, dan zal uw apparaat worden geblokkeerd, en al uw contacten zullen een foto’s ontvangen met uw “vreugde”.

Ik wil dat je voorzichtig bent.

  • Probeer mijn virus niet te vinden en te vernietigen! (Al uw gegevens zijn al geüpload naar een externe server)
  • Probeer geen contact met mij op te nemen (Ik heb dit bericht gemaakt vanuit uw account).
  • Verschillende beveiligingsdiensten zullen u niet helpen; het formatteren van een schijf of het vernietigen van een apparaat zal ook niet helpen, omdat uw gegevens zich al op een externe server bevinden.

P.S. Ik garandeer u dat ik u na betaling niet meer zal storen, omdat u niet mijn enige slachtoffer bent. Dit is een erecode van een hacker.

Vanaf nu adviseer ik u om goede antivirussen te gebruiken en deze regelmatig (meerdere keren per dag) te updaten!

Wees niet boos op mij, iedereen heeft zijn eigen werk.
Vaarwel.