Donor Dual 1219

Al enige tijd was ik aan het zoeken naar de scharnier klep voor de CH20 afdek kap van de Dual 1219 en naar een cartridge upgrade. Via marktplaats liep ik tegen een zeer gaaf uitziende Dual 1219 aan.

Deze was uitgevoerd metdezelfde Schleiflack Weiss CK20 console en met een CH20 kap die over de voorklepjes beschikte. Wel zat er een kleine barst aan de achterzijde van de kap, maar van 2 kappen kan ik nog altijd 1 maken. Tevens zat er een TK156 headshell met Single/Multi switch gemonteerd waarop een Shure M91MG-D element zat.

Bij de speler waren de originele handleiding, garantiekaart, singles puck, multi-spindle en de originele aankoop bon. Die laatste was gedateerd op 17-12-1972.

Van deze speler is de output kabel afgeknipt, deze zal dus vervangen moeten worden. Verder zal sowieso 1 van de 2 CK20’s opnieuw in het wit gelakt gaan worden. Daarna kan ik vergelijken welke van mijn 2 Dual 1219 spelers het mooiste speelt.

Wordt vervolgd…