SaalDigital foto-album

Enige tijd geleden kreeg ik de vraag of ik de software en fotoboeken van #SaalDigitalNederland wilde uitproberen.  Daar antwoordde ik meteen op met “ja”, daarna heb ik dit echter steeds voor me uit geschoven in verband met een verhuizing en een kleintje op komst.  Nu de rust wedergekeerd is, was het moment daar.

Onze Janna is onlangs 1 jaar is geworden en voor haar eerste verjaardag heeft ze een photo-shoot cadeau gekregen. De resultaten daarvan waren natuurlijk perfect om in een album te verzamelen.

Om te beginnen ga je naar de website van SaalDigital Nederland, om het benodigde foto programma te downloaden. De installatie is wijst zich vanzelf en is zo geklaard.

Wanneer je het programma start, krijg je eerst de vraag wat je precies wil maken/ontwerpen, een foto, album, kalender, doek, poster en nog veel meer. Zoals gezegd mocht ik het fotoboek uitproberen. Dit begon met de keuze van het formaat fotoboek, wat van groot tot klein mogelijk is.

Eenmaal gekozen voor een formaat fotoboek krijg je drie opties: Do it yourself, Make it faster of Make it easier. De eerste mag voor zichzelf spreken, de tweede en de derde variant helpen je om sneller tot een leuk resultaat te komen.

Je kiest een van de vele thema’s en kleurstellingen die het programma biedt om je foto’s desgewenst van teksten of illustraties te voorzien. Ik was blij met die twee laatste opties want alles helemaal zelf kiezen en bedenken is aan mij niet besteed.

Als je klaar bent met het ontwerpen van je fotoboek kies je voor afronden. Het programma verstuurt al je foto’s en je complete ontwerp naar SaalDigital en na enkele dagen ontvang je een prachtig fotoboek op de deurmat.

Het eindresultaat, een prachtig lay-flat fotoboek. Het fotoboek is zo gemaakt dat je een foto over twee pagina’s kunt trekken zonder dat je een hinderlijke diepe vouw in het midden hebt. Mijn eindconclusie is dan ook dat een fotoboek van SaalDigital een regelrechte aanrader is.