Lemon Cheesecake

We hebben nodig:

  • 125 gr margarine
  • anderhalve pak Bastogne original
  • 2x bakje zuivelspread (Jumbo) 300gr
  • 2x kuipje mascarpone (Galbani) 250gr
  • 250gr witte basterdsuiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 4 eieren
  • 5 citroenen
  • 5 blaadjes gelatine
  • springvorm

Voordat je begint, zet je de oven alvast aan op 175 graden en smelt je in een pannetje de margarine. Maal of sla ondertussen de bastogne koeken fijn.

Smeer de binnenkant van de ring van je springvorm in met boter en doe bakpapier op de bodem. Zet vervolgens de vorm weer in elkaar. Meng de fijngemalen bastogne koeken met de gesmolten boter, een eetlepel basterdsuiker en bedek met dit mengsel de bodem van je vorm. Bak de bodem af in 10minuten en laat daarna de oven afkoelen.Pak de zuivelspread en mascarpone en mix deze in een kom met de basterdsuiker, zakje vanille en citroenschil rasp. Mix een voor een de eigeren eronder tot het lekker stevig begint aan te voelen. Als dat het geval is, is het tijd om dit mengsel bovenop je afgebakken bodem te smeren.

Zet de springvorm nu anderhalf uur in de oven op 120graden. Zet vervolgens de oven uit en laat de cheesecake er nog een uur in staan. Haal daarna de cheesecake uit de oven en laat deze nog een uur afkoelen buiten de oven alvorens je deze in de koelkast wegzet.

Bij het wegzetten GEEN folie over je vorm doen!

Ondertussen kun je de citroen gelei topping maken. Pers 5 citroenen ui en kook dit sap kort. Doe het sap in een kom en voeg er naar smaak nog rasp van de citroenschillen aan toe. Laat 5 gelatine blaadjes even wellen in water, waarna je ze uitknijpt en aan het citroensap toevoegt. Het kan een uurtje of anderhalf duren voordat dit wat dikker wordt.

Als het sap wat ingedikt is, haal je de cheesecake even uit de koelkast en schenk je het dikke sap er overheen.