Pink Floyd – The Dark Side of the Moon

Volgens mij was het ergens in 1998. Ik liep toen stage bij P&O Software in Eindhoven met het oog op een vakantie baantje in de IT. Op een dag moest ik naar een klant in Utrecht, daar was een probleem met inbellen naar een Novell server in Eindhoven.

Martin, die me daar een beetje de kneepjes van het vak leerde gaf me zijn auto mee. Het was een Ford Mondeo, heel wat voor een snotjong als ik was om mee op en neer te mogen naar Utrecht. Op de radio was toen niet veel bijzonders, dus ik besloot eens te kijken wat er in de CD speler aanwezig was…

Zowel op de heen als terug weg, heb ik van Speak To Me tot en met Eclipse, aan een stuk door geluisterd. Ja 2x dus op zelfde dag…. Ik was verknocht, dit was een ge-wel-dig album. Bij terugkomst vroeg ik aan Martin welk album dat het was, enigszins verwonderd door mij vraag antwoordde hij The Dark Side Of The Moon.

Mijn eerste aanraking met een volledig Pink Floyd album was The Dark Side Of The Moon. Voor de duidelijkheid, Another Brick In The Wall kende ik natuurlijk, net als Shine On You Crazy Diamond, maar buiten dat hield het eerst op.

Deze remaster uit 2016 heb ik te danken aan Willem, van Platenzaak Wil’m in Veghel. Een geschenk voor onze bruiloft.