Dual 1219 Platenspeler

Via marktplaats heb ik een Dual 1219 weten te bemachtigen. Uitgevoerd met een witte Dual CK20W behuizing in plaats van een walnoot-kleurige uitvoering. Helaas was de Dual CH20 stofkap niet compleet, daarom heb ik nu zolang de kap van de Dual CS505 erop gelegd. Dit is wel een lage kap, maar de wisselaar functie waren we niet van plan te gebruiken dus komt de lange pen er ook niet in te staan.

Daarnaast zaten er geen cinch stekkers op de kabels. Deze heeft ons pap voor me vervangen.

Schijnbaar was de queuing van serienummers tot 140000 niet helemaal in orde en waren vanaf serienummer 425000 en hoger sommige metalen onderdelen vervangen door kunststof onderdelen. Kortom een mazzeltje dat deze serienummer 208799 heeft.

Nadat ik de arm had afgesteld en via de pitch het toerental op 33 1/3 hd ingesteld was het genieten. Het Shure M75 6 element geeft een heerlijke sound evenals het Dual DN201 element.