SMTP relay Office 365

Wanneer je een applicatie hebt die e-mails kan verzenden, wil je daar natuurlijk gebruik van maken.  Indien je geen on-premise Exchange server hebt, is zoiets snel geregeld, maar maak je gebruik van Office 365 is het net iets lastiger.

Toch is dit te regelen, je hebt daarvoor de volgende gegevens nodig

Servernaam:     smtp.office365.com
Poortnummer:    587
TLS/StartTLS:   Ingeschakeld
Gebruikersnaam: naam@eenofanderdomein.nl
Wachtwoord:     W8w00rt;-)

Wanneer je via je applicatie geen e-mails ontvangt, wil je natuurlijk testen dat de gegevens die je ontvangen hebt van je mailbox juist zijn. Dit kun je binnen Windows 10 met behulp van Powershell. Allereerst geef je een commando op, dat een pop-up geeft om de gebruikersnaam en wachtwoord van een Office 365 mailbox in te voeren.

$msolcred = get-credential

Daarna vul gebruik je de volgende powershell opdracht om je test-bericht te sturen.

Send-MailMessage –From naam@eenofanderdomein.nl –To eenander@eenofanderdomein.nl –Subject “Test bericht” –Body “Office 365 SMTP Relay test” -SmtpServer smtp.office365.com -Credential $msolcred -UseSsl -Port 587